TD Podlehnik

Podlehnik 9

2286 Podehnik


 

Predsednik Turističnega društva, Milan Vidovič
milanvidovic@siol.net

Kontakt:
051 414 280

tdpodlehnik@gmail.com

Tajništvo: Zdenka Golub
031 485 184
zdenkagolub@gmail.com

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>
 

PUSTOVANJE

Turistično društvo Podlehnik ima v svojem programu številne akcije, prireditve, nastope in veliko dajo na ohranjanje starih šeg in navad. Tudi v letošnjem letu so se v društvu pripravljali na pustovanje.
Izdelali so skupinsko masko stara gostija v Halozah.
S skupnimi močmi so izdelali rekvizite in pripomočke. Ob koncu mora biti veselo in ne sme manjkati dobre hrane in domače kapljice. Vse skupaj so popestrili ljudski godci Srečka Letonja. V nedeljo so se udeležili tradicionalne pustne povorke na Bledu, skupaj z orači iz Golega vrha TD Podlehnik, pokači ED Tržec in društva Koranti iz Lancove vasi. Bili so gostoljubno sprejeti, kot se pričakuje od ene najlepših destinacij v Sloveniji. V torek pa so se udeležili Pokopa pusta v Podlehniku. Tako so veselo zaključili tudi pustni čas. Počasi se bodo pričeli pripravljati na naslednje prireditve in akcije, ki jih imajo v planu dela.  

Zdenka Golub
 
 

VINCEKOVA REZ 2019

V soboto, 19.1. so pripravili člani TD Podlehnik skupaj z družino Pajnkiher in kletarjem TD Podlehnik Francem Pajnkiherjem drugo Vincekovo rez. Ta lepa prireditev bo ostala tradicionalna, saj v društvu že dolga leta vodijo ocenjevanje vin, imajo odzivno prireditev martinovanja in pušlšanke.
Vincencij iz Zaragoze je najbolj znan španski mučenec in eden najbolj čaščenih svetnikov. Ta svetnik je veljal med kmečkim prebivalstvom za vremenjaka.
V Halozah velja dan sv. Vincencija za sredino zime in ta dan Haložani pričnejo z rezjo v vinogradu. Prišel je torej mesec januar in Vinogradnik in vinograd se bosta spet »ženila«.
V jutru na Vincencija se torej vinogradnik in vinograd vsako leto znova zaljubita. Skupaj bosta celo leto garala in bosta zelo odvisna od vremena.
God sv. Vinceka, ta starodavni in kar malce pozabljeni praznik slavimo 22. januarja. To je dan, ko naj bi šel vsak vinogradnik ob zori v svoj vinograd in obrezal vsaj tri trte. Trto zalil z vinom in nanjo obesil klobase in slanino. To naj bi zagotovilo, da bo trta dobro obrodila.
Na god svetega Vincenca, ki je zaščitnik vinogradov in vinogradnikov si vinogradniki voščijo srečno vinogradniško novo leto, po stari navadi pa pred sončnim vzhodom odrežejo tri rodne šibe trte, jo dajo v vodo in postavijo na toplo. Ozelenele šibe pokažejo, kako je prezimila in kakšno letino lahko vinogradnik pričakuje.
Te šibe pa nato dodajo k presmecu za cvetno nedeljo.
Vincekov dan je izreden vremenar – desetine pregovorov in rekov je ljudstvo skovalo pri opazovanju njegovega vremena – z večino pa si je vlivalo poguma, da je lažje začelo težka vinogradniška dela.
Če se na sv. Vinceka od kapov cedi, bodo polne kleti. Če na Vincenca sonce sije, se dobro vino v čaše vlije.
Zjutraj ob 10 uri so se zbrali obiskovalci, rezači, gostje in nastopajoči na Vinogradniški kmetiji ob vinogradu družine Pajnkiher v Doleni in na Rodnnem Vrhu. Je ena izmed najstarejših kmetij v Trojiški župniji oz. v videmski občini. Oko se je zazrlo po prelepi sončni pokrajini daleč naokrog. Čudo sveta so haloški vinogradi, ki so bili v soboto obsijani s soncem.
Med zbiranjem so se gostje okrepčali s toplimi napitki. Naprej so pričeli s kulturnim programom, zapeli so ljudski pevci DU Tezno, zaigrala sta Anže in Tilen na harmoniko, zapel je Vito OŠ Podlehnik, Janez TD Podlehnik je zaigral na Trstenke, s skečem se je predstavila Skupina šeg in navad TD Podlehnik, nato so še zaigrali ljudska godca Janko Bedrač in Janez Kozel ter Štajerski frajtonarji. Vse navzoče so pozdravili gospodar vinogradniške kmetije Franc Pajnkiher, župan občine Podlehnik Sebastian Toplak, župan občine Videm Branko Marinič.
Vincekovo je nekaka prelomnica, ko je prvi del zime mimo in se dan daljša, in to so že prvi pogoji, ko se lahko gre v vinograd. In seveda tudi trta je zrela, dozorela in je pripravljena za obdelavo. Po programu je vse prisotne pozdravil in vodil predavanje o rezi vinske trte direktor ptujskega kmetijsko-gozdarskega zavoda Andrej Rebernišek. Nato so se podali v vinograd, kjer sta gospodar in podpredsednik TD Podlehnik Zvonko Mlakar obesila po stari navadi klobase na trto in trto zalila z vinom. To pomeni, da bo dobra letina in da bo veliko vina in mesa. Sledila je rez pod strokovnim vodstvom Andreja Rebrniška. Blagoslov vinogradov in vse narave je opravil duhovnik p. Benjamin Mlakar.
Vsi prisotni so se nato okrepčali z vinogradniško malico in rujno kapljico Ter ob zvokih ljudskih godcev veselo zaplesali in zapeli.
Zdenka Golub

 
 
 

BOŽIČNO-NOVOLETNA OKRASITEV

Za nami je praznični december, ko se je dogajalo veliko lepega. Vrstili so se koncerti, predstave, okraševali smo domove, mesta in vasi.
Tudi veliko opravljenega dela je za člani TD Podlehnik. Društvo predano vodi predsednik Milan Vidovič. V letu 2018 so izvedli veliko akcij in prireditev, največji sta seveda njihova 20-letnica delovanja društva in odprtje obnovljenega muzeja s etnološko zbirko. V prazničnem decembru pa so postavili adventni venec in novoletno smrečico in jaslice ob etnološkem muzeju na Gorci za vse mimoidoče.
Sedaj v januarju, ko je potihnila praznična mrzlica, so člani TD Podlehnik izbrali najlepšo božično-novoletno okrasitev v Občini Podlehnik. Takoj po praznikih so obiskali družino Murko-Vidovič na Rodnem Vrhu 35. Zaselek na vinorodnem območju Haloz z malim številom prebivalcev. Včasih je tukaj živelo veliko ljudi in imeli so tudi podružnično šolo. Njihova domačija stoji ob cerkvi Sv. Duha, kamor radi zahajajo.
Starejšo hišo, v kateri živi od svojega otroštva Vidovič Tončka, ki bo letos praznovala 87. rojstni dan, sta zet Marjan in hči Štefka lepo obnovila in uredila okolico. Za čistočo, cvetje in vrt pa še vedno predano skrbi Tončka. Vesela je, da ima mlade okrog sebe. Najbolj pa je vesela vsakega obiska in zelo rada zapoje.
Že nekaj let pa zet krasi zunanjost ob božično-novoletnem času. Vsako leto doda več okrasja in prižge nekaj luč več za domače zadovoljstvo in za mimoidoče krajane Rodnega Vrha, pohodnike in druge obiskovalce. Pri okraševanju mu pomaga Štefka, saj bi sam težko vse zmogel.
Želi pokazati, da še v tem majhnem zaselku živijo ljudje, ki imajo svoj kraj radi.
 
 

ADVENTNI VENEC

Člani Turističnega društva pod vodstvom predsednika Milana Vidoviča, so pred prvo adventno nedeljo s skupnimi močmi že 15. leto zapored izdelali adventni venec – velikana in adventni venček za cerkev. Na obroče so spletali iz zelenja vence, nadeli sveče, jih okrasili s pentljami. Venec – velikana so postavili na steber pred cerkev in nanj nadeli električne sveče. Ta venec bo mimoidoče pozdravljal celi adventni čas, ponoči pa bo marsikomu razsvetlil tudi delček poti ob cesti in mu zanetil droban plamenček sreče v srcu.
Izdelovanje venca ima bogato simboliko in govorico, je znamenje upanja in zmage.
Delo je bilo zahtevno, zahtevalo pa je tudi več priprav, nabiranja najrazličnejšega materiala, predvsem zelenja in seveda spretnih rok, ki so venec spletle.
Čas pred Božičem in novim letom se vsakogar dotakne na poseben način. Morda le s prijetnimi spomini na otroštvo, morda z zavzetostjo, da bo letos še posebej lepo.
Zadnji dnevi, ki jih spremlja pričakovanje praznikov, bodo kar zbežali, ne dopustimo in si vzamemo časa za svoje bližnje.
Adventni čas, je čas pričakovnja upanja, hrepenenja ter pričetek novega cerkvenega leta.
Izdelovanje venca ima bogato simboliko in govorico, je znamenje upanja in zmage.
Krog, najpopolnejši lik, lik brez začetka in konca, zelenje, ki ne uvene, kaže na našo neuničljivo upanje, z vsako novo svečko, je vsako nedeljo pred božičem več luči v naših domovih in srcih.
Blagoslov venca je opravil pred mašo p. Andrej Sotler. Prvo svečko na adventnem vencu sta prižgala župan mag. Sebastian Toplak in vodja projekta izdelave Zvonko Mlakar pred župnijsko cerkvijo Sv. Trojico.
December je zimski čas, čas mraza in teme in naj jo ogreje najlepša noč v letu in razsvetli božična luč.
Vsak izmed nas lahko, ponovno z upanjem prižge vero, mir in ljubezen!

Zdenka Golub
 
 

MARTINOVANJE 2018

Turistično društvo je v soboto, 10.11. pripravilo že 18. tradicionalno martinovanje z jesenskimi prireditvami. Prireditve so trajale v sklopu treh tednov.   FOTOGRAFIJE

Martinovo je pomemben jesenski praznik, ki je ohranil veliko vezi s kulturno dediščino. Naši daljni predniki so obhajali poseben praznik v zahvalo za vsakokratno dobro letino, ki so ga spremljale obilne pojedine, in kjer je bila vinska trta, tudi vino. Vino je dalo kulturi in ljudstvu v deželah, kjer je rastla vinska trta, poseben pečat. In tako je tudi pri nas v Halozah.
Poleg tega, da je bilo martinovo glavni zahvalni praznik za letino, so ljudje na ta dan poravnali najemnine in dajatve ter vračali dolgove.
Praznik se je s svojimi pojavnimi oblikami vedno spreminjal. Pogosti so obhodi našemljenih škofov Martinov po vinogradniških zidanicah in humoristično blagoslavljanje vina. Prav tako so zelo odzivne in pomembne prireditve martinovanja.
Martinovanje je postalo naš ljudski praznik, ki ga praznujemo ob polni mizi in z veselim srcem, da se je mošt spremenil v vino. Hkrati pa se zahvalimo za dobro letino, za sodelavce, prijatelje in naše zdravje.
Člani TD Podlehnik so pričeli jesenske prireditve že zadnjo soboto v oktobru, ko so pospravili klopotec in predali svojemu namenu obnovljeni muzej. V nedeljo ob zahvalni maši je bil blagoslov mošta in koncert Noneta PGD Zlatoličje. Nato so sledili pušlšanki. V četrtek, 8.11. je bil pušlšank v Baru Maučič, nato v petek, 9.11. na Izletniški kmetiji Cestnik - Vaupotič, v soboto, 10.11. pri Vaupotičevih in v petek, 16.11. pri družini Plajnšek ter v soboto, 17.11. pušlšank na vinogradniški kmetiji Pajnkiher. S tem dnem se tudi jesenske prireditve v Podlehniku zaključujejo.
V soboto, 10.11. je potekala tradicionalna prireditev martinovanja v kulturno turističnem centru v Podlehniku.
V kulturnem programu so nastopili turistični podmladkarji Barbara Munda in Gaja Fideršek iz OŠ Podlehnik, skupina za ohranjanje šeg in navad TD Podlehnik je pripravila šaljivi krst mošta, na trstenke je zaigral Janez Jerenec, zapele so ljudske pevke z ljudskim pevcem KPD Stoperce in zaigrali so ljudski godci Haloški veseljaki TD Podlehnik. Govorniki na prireditvi so bili predsednik TD Milan Vidovič, župan občine Podlehnik Marko Maučič in kletar TD Podlehnik Franc Pajnkiher.
Vsi so v programu uživali in se tudi nasmejali do solz. Nato so predsednik, podpredsednik in kletar TD Podlehnik udarili pipo na sod ter nazdravili z haloško kapljico. Sledila je martinova večerja in vsi so se zavrteli ob zvokih ljudskih godcev.
Prireditve so namenjene druženju, pospeševanju turizma na podeželju, bogati kulinariki, vinski kulturi in ohranjanju starih šeg in navad ter običajev in bogati nesnovni kulturi ob kulturnem letu 2018.

Zdenka Golub
Foto Sandi Šprah
 
 

BLAGOSLOV MOŠTA 2018

V nedeljo, 4.11., so pri pozni maši v župnijski cerkvi ob zahvalni nedelji člani turističnega društva Podlehnik pripravili tudi blagoslov mošta.
Leto je naokrog in spet je tukaj jesen, čas sadov, ki nam jih velikodušno daruje narava.
Mnogi ljudje se še preživljajo v glavnem z drobnim kmetijstvom, v dolini s poljedelstvom, na gričih pa z vinogradništvom. Veliko dela pa je potrebno še vedno opraviti ročno, kljub mehanizaciji.
Novembrski dnevi so dnevi hvaležnosti in zahvale, ko se zahvalimo za vse kar nam je narava podarila ter smo hvaležni za še eno dobro letino. Zahvalimo se tudi za dobro sodelovanje, za dobre medsebojne odnose in za zdravje.
Pred cerkvijo je pred mašo čakal sod, ki so ga napolnili vinogradniki trojiške župnije. Nato so sod člani TD Podlehnik v procesiji ponesli v cerkev pred oltar, ki so ga krasili najrazličnejši sadovi zemlje. Med mašo je p. Andrej Sotler opravil blagoslov mošta. Vse navzoče sta pozdravila predsednik TD Milan Vidovič in župan Marko Maučič in zaželela obilo dobrega pridelka in se vsem zahvalila za dobro sodelovanje. Nato so dali pipo na sod kletar TD Podlehnik Franc Pajnkiher, predsednik, podpredsednik in župan. Natočili so si zlatorumene haloške kapljice in nazdravili. Po maši so izvedli koncert pevci Noneta PGD Zlatoličje. Vsem so prijetno polepšali dan in razvedrili turobne misli. Med mašo je zaigrala organistka Marjetka Sitar. Ljudsko petje je vodila Marta Trafela.
Cerkev je bila tudi lepo okrašena s cvetjem in raznimi pridelki, ki so odraz dela pridnih kmečkih rok. Cvetje je darovalo cvetličarstvo Zupanič iz Hajdine. Pred cerkvijo so se vsi zadržali in poklepetali. Pokusili so letošnji pridelek žlahtne kapljice, ki bo eden najboljših. Okrepčali so se s prigrizkom in prisluhnili ljudskim godcem Haloškim veseljakom TD Podlehnik.

Zdenka Golub
Foto-Sandi Šprah
 
 

OBNOVLJENI PROSTORI NA GORCI

V soboto, 27.10. 2018, je bila na Gorci svečana predaja obnovljenih prostorov etnološkega muzeja, prizidka za peko, sanitarij in etnološke zbirke.
Prisotne so nagovorili predsednik TD Podlehnik Milan Vidovič in podžupanja Jožica Svenšek. Življenje in delo haloškega človeka je tesno povezano s krščanskim življenjem. Vedno poprosi za dobro letino, za dober pričetek dela in se zna tudi zahvaliti za dobro letino, zdravje in uspešno delo. Blagoslov je opravil domači duhovnik p. Andrej Sotler. Svečani prerez vrvice so opravili Predsednik in podpredsednik ter blagajnik TD Podlehnik ter podžupanja občine Podlehnik.
V kulturnem programu so nastopili gosti iz Ložnice pri Makolah etnografskega društva (ljudske pevke, humoristična skupina in ljudski godec), ljudski pevci Prešmentani faloti KPD Stoperce in domače skupine TD Podlehnik (ljudski godci Haloški veseljaki, Janez Jerenec je zaigral na trstenke, ki so hranjene tudi v etnološkem muzeju in humoristki Cila in Liza) . Prireditvi so se pridružili tudi pohodniki nordijske hoje.
Na prečudoviti jesenski dan, ko so se vinogradi bohotili v pastelnih barvah in jemali dih obiskovalcem, so člani TD Podlehnik pospravili tudi klopotec, saj pravijo, da ga ne smejo zunaj najti » Vsi svetniki«. Nato so kuharji, kuharice in strežba poskrbeli, da so se prav vsi okrepčali z odličnim bogračem. Vsem na ogled pa se je v peči vrtel slasten odojek, ki so ga lahko poskusili vsi prisotni. Po hribu je zadišal pečen kostanj in vsi so lahko pogreli roke ter nazdravili z odlično domačo haloško kapljico.
Kot se za vsako prireditev spodobi, so godci Vseh vetrov raztegnili mehe in vsi prisotni so zaplesali.


Zdenka Golub
Foto Sandi Šprah
 
 

18.TRADICIONALNO MARTINOVANJE Z JESENSKIMI PRIREDITVAMI

pdfDOGODKI (.pdf 621KB)
 
 

EVROPSKO LETO KULTURNE DEDIŠČINE

FOTOGRAFIJE
V Kulturno turističnem centru v Podlehniku, v petek zvečer, 28.9. 2018 so pripravili člani turističnega društva Podlehnik odzivno prireditev v okviru Evropskega leta kulturne dediščine 2018. Sami ne skrbijo samo za razvoj turizma v Podlehniku, temveč se njihovo delo odraža tudi v ohranjanju snovne, nesnovne in digitalne kulturne dediščine.
Kulturna dediščina je pomembna za posameznike, skupnost in družbo. Treba jo je ohranjati in jo prenašati na prihodnje generacije. Naša dediščina ima tudi pomembno vlogo pri oblikovanju prihodnosti Evrope.
Kulturna dediščina oblikuje našo identiteto in vsakdanje življenje. Navzoča je v evropskih mestih, pokrajini in arheoloških najdiščih, galerijah, knjižnicah. Ne najdemo je samo v literaturi, umetnosti in predmetih, temveč tudi v obrtnih spretnostih, ki so nam jih predali naši predniki, v zgodbah za otroke, v skupnih obedih in filmih, ob igranju na skoraj pozabljene instrumente, ob bogatem plesu folklornih skupin in ohranjanju šeg in navad.
Če cenimo našo in tujo kulturno dediščino, se zavedamo naše raznolikosti in vzpostavimo medkulturni dialog o vsem, kar nam je skupno. Kako lahko torej obogatimo naše življenje, če ne ravno s stikom z nečim, kar tako globoko opredeli našo istovetnost?
Namen evropskega leta kulturne dediščine je čim več ljudi spodbuditi k odkrivanju in doživljanju kulturne dediščine Evrope ter okrepiti občutek pripadnosti skupnemu evropskemu prostoru.
Nastopila je Folklorna skupina KUD Ekrem Mujkić iz Sarajeva. Skupina iz Bosne je bila ustanovljena leta 1951. Včlanjenih je 168 članov in imajo več sekcij: dramsko, plesno in folklorno ter orkester. So dobitniki visokih priznanj in odličij ter zahval. Nastopajo v domači državi in tujih državah. Plešejo tradicionalne plese Srbov, Hrvatov in Muslimanov.Umetniški vodja skupine je Vedo Polovina. Nastopili so še: Turistični podmladek OŠ Podlehnik (Anže, Gaja, Tadej), FD Rožmarin Dolena, Skupina šeg in navad TD Podlehnik in ljudski godci Haloški veseljaki TD Podlehnik.
Navzoče so pozdravili predsednik TD Podlehnik Milan Vidovič, župan občine Podlehnik Marko Maučič, idejna vodja projekta Maja Glaser Bedenik, Iva Brajovič, vodja območne izpostave JSKD Ptuj in Eva Pipan, DP Pipan.
V dvorani je izdeloval ljudski instrument trstenke Janez Jerenec, orglice, ki so bile skoraj pozabljene. Veliko truda in volje je vložil, da so se trstenke v Halozah zopet oglasile. V svoji mladosti jih je izdeloval skupaj z očimom. Program je povezovala Zdenka Golub, predstavitev ppt je pripravil Boštjan Mlakar. Simbolična darila sta podarila podpredsednik Zvonko Mlakar in predsednik Milan Vidovič.
Da so prireditev lahko pripravili se iskreno zahvaljujejo članom Turističnega društva, ki predano in vsak prosti trenutek porabijo za dobrobit in promocijo domačega kraja. Donatorji prireditve so bili občina Podlehnik, Perutnina Ptuj, trgovini Jager in Tuš, pekarna Kolamerca Fideršek, Ptujske pekarne in generalni pokrovitelj DP Pipan.
Kulturne dediščine ne smemo prepustiti razpadu, propadu ali uničenju. Zato si v letu 2018 prizadevamo najti načine, da poudarimo njen pomen in jo ohranjamo.
Zdenka Golub
Foto Sandi Šprah
 
 

13. TRADICIONALNA POSTAVITEV KLOPOTCA NA GORCI OB ETNOLOŠKEM MUZEJU

Postavljajo ga vinogradniki in razna društva v svoje vinograde, da odganjajo lačne ptice, da se grozdje lahko v miru mehča in kot simbol pokrajine žlahtnega vina.

Že 13. leto zapored so člani turističnega društva Podlehnik postavili klopotec v soboto, 11. 8. 2018, popoldan na Gorci.
Klopotec, ki so ga postavili člani TD je pravi lepotec in zelo velik, vetrnice merijo 3 m v širino. Težko je tak klopotec sestaviti in postaviti. Narejen je iz sedmih vrst lesa. Projekt postavljanja klopotca že dolga leta vodita člana Stanko Prevolšek in Zvonko Mlakar. Blagoslov je opravil domači duhovnik p. Andrej Sotler. Zagnali so ga predsednik, župan in gosti. Leseni batki so potolkli po kostanjevi deski. Tak velikanski klopotec ima tudi dolg in močan rep iz kostanjevih vej. Glas takega klopotca se sliši tudi uro hoda daleč. Klopotec je v ponos društvu in vse soseske. Klopotce postavljajo kmetje v svoje vinograde, ko začne zoreti grozdje.
Glas klopotca pa kljub svoji zanimivosti skriva v sebi tudi grenko stran. Ko so se iz haloških vinogradov oglasili klopotci, so gospodarji otrokom strogo prepovedali iti v vinograd. Učili so jih, da se v vsakem grozdu skriva kača, da otroci ne bi jedli grozdja in bi potem zmanjkalo vina za odrasle. V juliju, ob sv. Jakobu pa vse tja do septembra – malih maš, postavljajo klopotce na visoke drogove. Klopotce postavljajo zato, da bi odganjali ptice in nikdar site vrabce. Tako grozdje v miru zori in čaka trgatve, ki se začne septembra in traja vse do oktobra. Klopotec bodo sneli šele pred 1. novembrom, saj ga »vsi svetniki» ne smejo najti.
Na prireditvi so spregovorili predsednik TD Podlehnik Milan Vidovič in župan občine Podlehnik Marko Maučič. Predsednik je podelil posebno zahvalo županu za dolgoletno odlično sodelovanje in podporo društvu.
Podeljena so bila priznanja za najlepše urejen dom družini Kolar iz Zakla 16, družini SLUGA iz Jablovca 22/a, Kolarič Gelici in Dušanu iz Gorce 67. Za najlepše urejen poslovni objekt je prejel priznanje Bencinski servis Stanošina 35. Za najbolj urejeno kmetijo je prejela priznanje kmetija Šmigoc iz Podlehnika 24. Družini Bigec iz Stanošine 20 so podelili priznanje za ohranjanje arhitekturne dediščine, ker so lepo obnovili staro vinsko let s prešo.
V kulturnem programu so nastopili: ljudski godci Haloški veseljaki TD Podlehnik, ljudski pevci iz Jurovc, mladi glasbeniki Anže, Gaja in Vito, frajtonarji glasbene šole Rošer, Pevke Leskovčanke DU Leskovec, pevci Soviče - Dravci, Dani Polajžar, Dani in Stane z ljudskimi pevci, Društvo za ohranjanje kulturnega izročila Šurc in ljudski godec na trstenke. Program sta hudomušno popestrili Cila in Liza TD Podlehnik.

Izvedli so tudi šaljive družabne igre, kjer ni manjkalo smeha in dobre volje pod vodstvom podpredsednika Zvonka Mlakarja in Boštjana Mlakarja. Tekmovalo je osem skupin. Prehodni pokal, 1. mesto so prejeli lanskoletni zmagovalci Veseljaki-Bar Alabert, 2. mesto so zasedli Društvo Soviče-Dravci, 3. mesto pa TD Podlehnik. Streljali so lahko tudi na skrito tarčo pod vodstvom Janija Jerenca in Stanka Mlakarja. Zmagovalka je prejela pečenega odojka, ki ga je podaril Konrad Vaupotič. Razdelila ga je med goste. Na koncu so se okrepčali s odlično pečenko in osvežilnimi napitki.




 

Zavrteli pa ste se lahko ob zvokih ansambla Haloški trio.
Prireditvi so se priključili člani Mednarodnega turizma Zavod Earth Care z Univerzo v Vancouvru, Canada, ki se ukvarjajo z družbenimi spremembami in prilagajanjem na nepredvidljivo prihodnost. Predstavili so se s plesom.
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

Aktualno

PUSTNI TOREK

FOTO
Člani TD Podlehnik so se v torek, 1.3.2022, poslovili od PUSTA z žalostjo v srcu. Orači iz ...

Vabljeni na

MARTINOVANJE Z JESENSKIMI PRIREDITVAMI   pdfMartinovanje

1. MAJ

FOTOGRAFIJE
Člani Turističnega društva Podlehnik so v petek popoldan, na Gorci, 30.4.2021, ...

 21. ČISTILNA AKCIJA IN AKCIJA ČIŠČENJA CEST 2021

FOTOGRAFIJE
V soboto, 17.4. je Turistično društvo v sodelovanju z Občino Podlehnik izvedlo ...