TD Podlehnik

Podlehnik 9

2286 Podehnik


 

Predsednik Turističnega društva, Milan Vidovič
milanvidovic@siol.net

Kontakt:
051 414 280

tdpodlehnik@gmail.com

Tajništvo: Zdenka Golub
031 485 184
zdenkagolub@gmail.com

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>
 

OBČINA PODLEHNIK IN TD PODLEHNIK GOSTILI LJUBITELJE STARODOBNIKOV


Društvo rojaka Janeza Puha je organiziralo že 8. mednarodno srečanje ljubiteljev starodavnih vozil cele Slovenije, Francije in Avstrije.
28. junija so se podali na promocijsko vožnjo, ki je bila dolga 60 km. Pot se je pričela v Juršincih in nadaljevala čez Dornavo v Moškanjce, do Dolan, čez Cirkulane, Zg. Leskovec, v Podlehnik, kjer so pisano druščino najrazličnejših vozil pričakali občani in člani TD.
Ponosni lastniki so razkazali svoja starodobna vozila Podlehničanom, ki so v njihovo restavriranje vložili leta prostega časa. Nato so se okrepčali z izdatno malico in domačo kapljico.
Po krajšem druženju so se udeleženci srečanja napotili naprej proti Ptuju čez Puhov most in naprej proti muzeju rojaka Janeza Puha v Sakušak. Tam so srečanje zaključili s podelitvijo priznanj in spominkov vsem udeležencem.
 
 

SREČANJE TURISTIČNIH VASI SLOVENIJE IN ZAMEJSTVA V NARINU 2008

Člani TD Podlehnik so se v nedeljo, 20.7.2008 udeležili srečanja Turističnih vasi Slovenije in zamejstva v Narinu. Prireditev je bila že deseta zapored. Na prireditvi se vas Narin vsako leto predstavi v celoti, z ostalimi društvi iz cele Slovenije in zamejstva ter izmenjajo bogate izkušnje. Vsako društvo predstavi ponudbo in turistične destinacije svojega kraja. S to prireditvijo želijo, da bi pripomogli k razvoju slovenskega podeželja in podeželskega turizma in obenem pomeni vzpodbudo za nadaljnje delo.
Poseben poudarek je na razvoju proizvodov in storitev, na področju kmetijstva in turizma, poleg tega pa tudi na področju okoljske vzgoje in trajnostnega razvoja podeželja kot tudi razvoja človeških virov. Vas Narin je v občini je v občini Pivka, ki tovrstne razvojne programe podpira, saj je podeželski turizem nadvse pomemben segment trajnostnega razvoja podeželja.
Člani TD so domačo občino Podlehnik predstavili z bogatim kulturnim programom. Zapele so ljudske pevke TD, zaigrali ljudski godci Haloški veseljaki, plesalci so zaplesali, skupina za ohranjanje šeg in navad pa je prikazala luščenje koruze. Med velikim številom stojnic, so predstavili domači kraj, haloško vino in kulinarične dobrote. Veliko število mimoidočih je dokazalo, da imajo obiskovalcem kaj ponuditi. Predsednik TD Milan Vidovič pa je med številnimi govorci predstavil delovanje TD in predstavil lepote občine Podlehnik.
Člani TD pa so si ogledali še Postojno, spoznali Postojnsko jamo, ki je največja v Sloveniji ter si ogledali Predjamski grad.
V nedeljo so člani TD preživeli lep in prijeten dan ob spoznavanju lepot Krasa, delčka Slovenije in hkrati predstavili tudi delček Haloz v mozaiku Slovenije.
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

Aktualno

1. MAJ

FOTOGRAFIJE
Člani Turističnega društva Podlehnik so v petek popoldan, na Gorci, 30.4.2021, ...

 21. ČISTILNA AKCIJA IN AKCIJA ČIŠČENJA CEST 2021

FOTOGRAFIJE
V soboto, 17.4. je Turistično društvo v sodelovanju z Občino Podlehnik izvedlo ...

15. TRADICIONALNA ETNOGRAFSKA PRIREDITEV- POSTAVITEV KLOPOTCA NA GORCI OB ETNOLOŠKEM IN VINIČARSKEM MUZEJU

Klopotec že poje, odganja ptiče in oznanja bližnjo trgatev grozdja.

V vsakdanji naglici mogoče ...

OCENJEVANJE V OBČINI PODLEHNIK 2020

Že 21 let pripravljajo člani Turističnega društva občine Podlehnik s predsednikom Milanom ...