TD Podlehnik

Podlehnik 9

2286 Podehnik


Predsednik Turističnega društva Milan Vidovič

Kontakt:
tel.:051 414 280

tdpodlehnik@gmail.com

Dobrodošli v Halozah


Slovenija ni velika dežela, vendar z gostoljubjem ne skopari. Mnogo tujih turistov nas obišče ravno zaradi očarljive pokrajine in se radi vračajo, saj jih očara narava, kulturne lepote, razkošje tradicionalnih slovenskih jedi, vrhunska paleta vin, kmetije. Dnevi odprtih vrat vinskih kleti predstavljajo srce Slovenije. Kamor koli se bomo podali, bomo deležni nekaj prav posebnega in pristnega za določeno okolje, oziroma regijo.
In ena izmed teh so prav gotovo Haloze z Občino Podlehnik, za katero pravijo, da je osrčje Haloz. Veliko dogajanja, mnogo vsega skozi vse leto vabi obiskovalca, da obišče Podlehnik, deželo enkratnih trenutkov, ki jih lahko vsakokrat drugače doživi. Pozdravljamo vas v okolju, ki je slovenski zgodovini prispevalo neizbrisan pečat viničarstva, pa vendar so kljub trpljenju srčni in dobri ljudje. Ponosni, samosvoji in delovni ljudje, ki znajo zapeti ob vsakem trenutku. Ponujenih vam bo veliko možnosti za preživetje prostega časa, organiziranega izleta ali kratkih počitnic. Vaše bivanje in ogledi spremljajo prekrasni razgledi. Ni potrebno daleč v hrib in že se odpre pogled na rajsko dolino Ptujskega in Dravskega polja, pa vse do Pohorja in Alp. Živimo hitro, vsakdanjik je poln obveznosti in pogosto nam zmanjka časa zase ter za našo telesno uravnovešenost. Zato pobegnimo v mirno okolje zelenega in se skrijmo pred mestnim vrvežem, čeprav za dan ali dva.
Vsa društva v občini se trudijo, da bi ohranila prijeten in živahen utrip kraja. Odvijajo se najrazličnejše prireditve s področja športa in rekreacije, zabave, glasbe, umetnosti ter kulture.
Lahko pa obiščete večje kraje v okolici: Ptuj, Maribor, Celje, Slovensko Bistrico, Ormož, Rogatec, Rogaško Slatino.
Pri nas boste deležni pridiha podeželja, ki ga omogoča odmaknjenost od hrupa, industrije, prometa in vsakdanjega hitenja. Tukaj lahko prepustite telo in dušo razvajati v pristnem domačem okolju. Kulinarične dobrote Vas naj spominjajo na čase, ko so imele jedi prav poseben okus, vse lahko popestrite s kozarčkom žlahtne kapljice, ki jih lahko izbirate med paleto raznovrstnosti. Od nas boste odšli siti, odžejani, zdravi, polni lepih vtisov haloške pokrajine, gostoljubnih domačinov in napolnjeni s posebno energijo notranjega zadovoljstva.
Za vas pripravljamo celodnevne vodene izlete, saj pokrajina Podlehnik ponuja ogromno, tako za ljubitelje narave, pohodnike, kolesarje, fotografe in za tiste, ki želijo zgolj miru, počivanja ali kulturno-etnografskih užitkov. Glede na potrebe, želje in zanimanje pripravimo programe za oglede, prireditve s kulinariko in degustacijo žlahtne kapljice. Program lahko vključuje pešpoti, oglede pokrajine, ogled studenca, ogled cerkva, obisk kmečkega turizma, obisk kleti z degustacijo, sprehod po gozdu z nabiranjem gob in zdravilnih zelišč ter ponudbo najrazličnejših delavnic (od izdelovanja rož iz papirja, aranžmajev, našivavanja, pletenja,…).
Naj bo pomlad, poletje, jesen ali zima, občina Podlehnik nam ponuja številne možnosti za preživetje kratkih počitnic ali enodnevnega izleta, saj ob današnjem hitrem tempu življenja potrebujemo sprostitev, ko za nas skrbijo gostoljubni člani Turističnega društva. Prepustite se njihovemu vodstvu in prav gotovo ne boste razočarani. Ob glasbi, delavnicah, plesu in hudomušnih voditeljih lahko spoznate Občino Podlehnik.
Če želite, da se vam spočijejo oči, če želite prisluhniti tišini, vetru in petju ptic, vzemite si čas, povabite prijatelje in pridite k nam.
Veseli Vas bomo!
Upamo, da Vas bo zamikalo obiskati ta del Slovenije.


Uredniški odbor TD Podlehnik
 
 
 
 
 
 
 
Cerkev Sv. Trojica na Gorci
 
Notranjost; glavni oltar
 
Nova cerkev v Stanošini
 
Cerkev Device Marije Vnebovzete v Podlehniku
 
Cerkev Sv. Duha na Rodnem Vrhu

Aktualno

POHOD PO OBČINI PODLEHNIK

FOTO
Kdor hoče užiti Haloze, se mora povzpeti po bregovih na vrhove, kjer lahko hodiš ure in ure, ...

13.OCENJEVANJE VIN

Človek mora vino spoznati tako, kot spozna prijatelja; ne zgodovina in ne literatura mu ne bosta v ...

Pust 2018

V letošnjem letu so v turističnem društvu dodali še eno novo akcijo, ker so se člani društva ...